Het avontuur kan beginnen.. - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Tom, Mimosa en Maris Dieleman - WaarBenJij.nu Het avontuur kan beginnen.. - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Tom, Mimosa en Maris Dieleman - WaarBenJij.nu

Het avontuur kan beginnen..

Blijf op de hoogte en volg Tom, Mimosa en Maris

20 Januari 2008 | Tanzania, Arusha

Hallo allemaal!
Het is zover..het avontuur kan beginnen!! Nu precies een week in Tanzania, en so far so good. Lekker relaxed beginnen met een talencursus Swahili in een mooi centrum in de buurt van Arusha, en daarna door naar Haydom Hospital. Eerst was het plan om nog iets langer in Arusha te blijven om in het ziekenhuis hier een soort van stage te lopen, maar dat blijkt helaas niet mogelijk. Dan maar gelijk het diepe in.. We zien wel hoe het gaat. Vooralsnog is het prima vertoeven hier: fijn huisje voor ons drietjes, hele goede cursus, leuke medestudenten en natuurlijk vooral belangrijk: goede oppas voor Maris! Ooh, dat kleine ventje heeft al heel wat harten gestolen, iedereen hier is verliefd op hem! Een pak van ons hart dat het zo goed met hem gaat, is natuurlijk toch wel een beetje spannend.. Snel meer nieuws!
Heel veel liefs van Tom, Mimosa en Maris

ps: Tom is tot nu toe nog te bereiken op zijn oude nl nummer, en Mimosa heeft een nieuw tanzania nummer: (0)00 255 (0)783088049. Zal nog even uitzoeken hoe het zit met voordeelnummers..

• 20 Januari 2008 - 08:30

Gerrit Puttenstein:

Hey Tom, Mimosa en Maris! Goed om te lezen dat jullie daar een prettig begin hebben. Veel succes met de cursus Swahili toegewenst. Hoe is het weer daar overigens?

Gerrit PUttenstein

• 20 Januari 2008 - 08:34

Lucas:

Heerlijk om jullie zo te kunnen volgen. Ik zie 't al gebeuren...Maris wordt de nieuwe 'Tarzanboy'! Succes met 't Swahili en vooral veel genieten. Ik zal vrijdag op jullie proosten. Liefs, Lucas

• 20 Januari 2008 - 09:01

Wendy:

Hé lieverds, wat fijn om deze positieve berichten te lezen! En ja, dat kan ook haast niet anders, dat iedereen daar verliefd is op de kleine man, zo'n heerlijk ventje! Geniet van al het moois daar en van de relaxte start. Dikke zoen!

• 20 Januari 2008 - 09:18

Oscar:

Toch wel belangrijk die secundaire arbeidsvoorwaarden! Veel plezier!Begin een nieuw Terra Maris zou ik zeggen!

• 20 Januari 2008 - 09:44

Bien:

Hee lieve Mimo en Tom,

Wat goed om te lezen dat alles zo lekker loopt! Ben heel benieuwd hoe het straks is op jullie vaste plek!

Veel plezier!
    Je mist hier niks, het regent alleen maar ;)

veel liefs
    Bien

• 20 Januari 2008 - 10:09

Marike Schaap:

Hoi Mimosa,
    Eindelijk dan toch naar het buitenland!!! Heel veel mooie verhalen hoop ik hier te lezen op je site! En kun je wat foto's plaatsen van Maris?

Liefs,

Marike

• 20 Januari 2008 - 10:40

Philip:

Ha Mimosa en Tom,

Een goed begin is het halve werk. Succes met de cursus en daarna natuurlijk met de sprong in het diepe. Via Skype en Voipbuster kan je ook vaste en mobiele nummers bellen in Tanzania. Skype kost 14,3 ctpm, Voipbuster 12. Goed om te weten lijkt me.

Groeten,

Philip van Nierop

• 20 Januari 2008 - 14:02

Paula:

He doc en Tom, wat fijn dat het zo goed gaat en wat spannend allemaal! Kon ook niet anders dan dat Maris harten steelt, zo'n mooi ventje!! Geniet ervan, liefs, Paula

• 20 Januari 2008 - 14:14

Edith:

Ha Maris,
    Zo te lezen heb je het prima voor elkaar!! Een goed begin van je grote avontuur, een fijn huis én je hebt al veel indruk gemaakt op de mensen daarrrr..fijn om te lezen!! Wanneer ga je samen met je geweldige ouders naar het haydom ziekenhuis?
    Liefs edith

• 20 Januari 2008 - 14:37

Inge:

fijn te lezen dat jullie goed zijn begonnen! dikke kus uit Amsterdam

• 20 Januari 2008 - 15:54

Kinke:

mimosa,
    wat goed iets van je te horen. heel toevallig zeg ik vanmorgen tegen thomas dat ik zo benieuwd ben hoe het met jullie gaat en of jullie nog gegaan zijn. en kijk, een bericht van jullie. veel succes in ieder geval in het diepe.

• 20 Januari 2008 - 18:06

Hanneke Vestjens:

Wat super spannend allemaal. Heel veel succes en geluk gewenst!! Sander, Hanneke en Emily

• 20 Januari 2008 - 18:52

Iris:

Hujambo Mimo, Tom en Maris!
    Habari yako? Wat fijn om te lezen dat alles zo goed verloopt. Jammer van de stage, maar ik weet zeker dat dat goed komt. Natuurlijk wordt iedereen verliefd op Maris. (Dat zijn wij tenslotte allemaal ook al, dus dat verrast niet). Geniet enorm!
    Tutaonana (of eigenlijk bedoelde ik 'tot snel', maar dat kon ik niet vinden..)
    Liefs, Iris

• 20 Januari 2008 - 20:32

Ivanka, Ron En Mara:

He avonturiers,
    Ik had al regelmatig gekeken of jullie al een stukje hadden geschreven omdat we erg benieuwd waren hoe jullie het hebben daar. Gelukkig een leuk huisje, oppas voor maris en beginnen maar (lijkt me wel heel moeilijk trouwens de taal leren!).
    Hoop dat jullie ook een paar fotootjes kunnen plaatsen, ook van maris met zijn bruine koppie (over een tijdje). nou mimoos en tom veel succes met jullie baan over een paar weken!
    Liefs Ivanka, Ronald en Mara

• 21 Januari 2008 - 07:47

Franca En Pieter:

Heerlijk dit te lezen, zien jullie al helemaal zitten daar met zn drietjes in het fijne Afrika in de zon! Benieuwd naar alle verhalen die komen gaan! Enne; poa ktjisi kamma ndisi (fonetisch geschreven dan, weten de spelling even niet meer..), doet het altijd goed als 'ijsbreker',
    dikke zoen!

• 21 Januari 2008 - 13:12

Marieke En Jp:

hey lieve mimo, tom en maris. goed om jullie enthousiasme te lezen. heerlijk dat t met maris ook zo goed gaat! veel plezier!, x m en jp

• 21 Januari 2008 - 16:14

Sas,Bart En Daan:

Hoi hoi lieve Tommimma (3in1)
    Ook wij vinden het leuk te lezen dat jullie echt al genieten die eerste week. Lekker weer terug in de schoolbanken?! Vanuit het stormachtige Middelburg sturen we jullie een handkus...x en een iets grotere voor Maris...X

• 22 Januari 2008 - 05:24

Carin Hoek:

Karibo Sana!
    Haydom wordt met de dag groener, bereid zich voor op jllie komst. Het wordt inderdaad een mooi en intens avontuur!
    badaay!

• 23 Januari 2008 - 18:31

Piek:

Klinkt heel goed!
    Vanuit Portugal veel liefs van mij.
    x

• 24 Januari 2008 - 05:33

Maria:

Ha lieve Mimosa en Tom en..natuurlijk Maris!

Wat een avontuur, maar wat fijn dat het zo goed gaat met jullie.Wat zal Maris een belangstelling hebben, zo'n Hollandse baby. Zijn er nog meer kleintjes van collega's?
    Ik wens jullie veel succes met alles hoor en ik vind het leuk dat jullie me op de hoogte houden!
    Dag, veel liefs van
    Maria

• 25 Januari 2008 - 07:34

Anke:

Geniet! dikke zoen vanuit Sri Lanka.
    Kulwa

• 27 Januari 2008 - 09:25

Ivanka, Ron En Mara:

Geweldig die fotoos...maris lijkt het helemaal naar zijn zin te hebben. En zijn jullie al een beetje aan het klimaat gewend?
    Nou..hard studeren en succes verder!
    liefs Ivanka, ron en mara

• 27 Januari 2008 - 14:31

Omamaja:

Hoi lieverds, wat een leuke site en wat een lief jongetje staat daar op die foto's. Hij is al weer gegroeid onze kleine Maris. Hij kijkt wakker de wereld in. We hopen dat jullie een heerlijke tijd hebben en kijken uit naar berichtjes om mee te genieten. Miss you all three!!! Kus Mam en Roef

• 27 Januari 2008 - 15:13

Femke En Michiel:

Hoi lieverds,

Oh het ziet er allemaal heel goed uit bij jullie! lieve Maris met zijn stoere zonnebril. Geniet maar lekker van al dat moois en hard studeren hè!
    We houden van jullie...
    Liefs Femke en Michiel

• 27 Januari 2008 - 15:20

Omabol:

Lieve drietal, Wat leuk dat bericht van jullie te krijgen, en ik ben zo blij dat alles goed gelopen is. Nu kan ik me lekker rustig voelen en wat is alles mooi! Tot vlug weer contact.
    Groetjes, oma Bol

• 28 Januari 2008 - 07:18

Oet:

Hoi,

Fijn dat de opvang van Maris goed gaat. Lijkt me wel belangrijk als je een beetje geconcentreerd wil kunnen werken.
    Liefs, Oet

• 28 Januari 2008 - 07:19

Marike:

Moos, wat een schitterende blauwe ogen!!!!

• 28 Januari 2008 - 09:33

B-j Cora En Hannah:

Hee Tom, Mimosa en Maris!

Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat! En wat is Maris een knapperd!

• 29 Januari 2008 - 15:02

Tantetty:

Hoi jullie drietjes,
    Leuk hoor, om zo met jullie in contact te blijven. Ik denk zelfs dat we zo meer contact hebben dan wanneer jullie in Arnhem zitten (hihi).
    Spreken jullie nu vloeibaar Swahili?
    Lijkt me wel cool hoor als je dat kunt spreken en begrijpen. Ik wens jullie een heel goede tijd toe en verheug me al weer op het volgende bericht. Hartelijke groet, ook namens Charlie.

• 29 Januari 2008 - 20:40

Bien:

Wat een leuke foto's!!
    Lekker ventje is Maris toch!
    Hoe gaat het nu met jullie? Lukt alles een beetje in het ziekenhuis Mimo?
    Hoop dat jullie het goed hebben,

Veel plezier,

liefs
    Bien

• 30 Januari 2008 - 15:08

Mark Eichner:

Dag fam. Dieleman. Goed om te lezen dat alles prima verloopt.
    Tom: Staat het digitale fotolijstje met daarop je favoriete collega's nog steeds naast het bed?

ZSM-II denkt aan jullie.

Groeten aan iedereen.

Mark.

• 31 Januari 2008 - 10:16

Franca:

Mimo, zullen we ruilen? Jij hier in de regen en ineens ook weer kou, en ik daar in het zonnetje met die heerlijke kleine man van je?? (Maris dan he?) ;)
    Geniet ervan!! superleuke foto's! x Franca

• 02 Februari 2008 - 19:45

Ingrid:

Lieve Mimosa,

Wat fijn dat jullie zo'n goede start hebben!! En leuke foto's al gelijk, wat is het toch een schatje!!
    Geniet ervan en je weet het he, voor je gyn vragen kun je altijd terecht!! (dan speel ik ze waarschijnlijk weer door)

dikke kus Ingrid

• 03 Februari 2008 - 10:05

Pa En Ma:

Lieve Kids, eindelijk doet de computer het weer een beetje. We missen jullie, maar we komen snel. Zoals het er nu uitziet zijn we 9 mei in Arusha. Soms kan het niet snel genoeg gaan. Heel veel plezier in Haydom. Dikke knuffel van ons voor jullie. Xxx Pa en ma

• 04 Februari 2008 - 08:21

Dita:

Lieve Tom,Mimosa en Maris,

Denk veel aan jullie. De cursus Swahili is klaar.Nu echt aan het werk. Hoop dat jullie snel je draai kunnen vinden in Haidom. We komen jullie 23 tot 29 juli opzoeken.De reis is geboekt en hebben er heel veel zin in. Wens jullie veel liefs.
    groeten Dita &fam.

• 22 Februari 2008 - 11:56

Piek:

Mimooooo! Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Hoop dat het een groot feest was.
    x Piek

• 29 Februari 2008 - 08:35

Oscar:

Hoi! Hoe gaat het nu met jullie? Is het nog te doen daar of word je gillend gek?

gr,

Oscar

• 30 April 2008 - 13:25

Marja Oostdijk:

hoi Mimosa Tom en Maris

Vanuit het regenachtige nederland een groet van ons.
    Gelukkig dat jullie daar zo goed kunnen functoneren. En een ieder die jullie kunnen helpen is weer een stapje verder op weg.Binnenkort een fijne tijd toegewenst met piet en elly.
    groeten Johan en Marja